רוצה לפתוח קרן פנסיה?

מעוניין להעביר את קרן הפנסיה שלך?

כל הסיבות להתחיל לחסוך לפנסיה בגיל מוקדם

i פנסיה הינו אתר מוביל בישראל למידע בתחום קופות הגמל, קרנות השתלמות ותכנון פנסיוני. באמצעותינו תוכלו לקבל תכנון פנסיוני מקיף, מקצועי ובחינה כללית של תיק החיסכון הפנסיוני שלכם. באמצעות תכנון פנסיוני מקצועי והכנה לפרישה, תוכלו להבטיח את העתיד הכלכלי שלכם ושל משפחתכם בעת פרישה לגמלאות.

חיסכון לפנסיה הוא הדרך המובהקת והיחידה להבטיח לעצמכם המשך הכנסה קבועה גם בגיל פרישה לגמלאות, גיל שבו לא תוכלו להמשיך לעבוד ותצטרכו לחיות מהנכסים הפיננסיים, שצברתם לאורך השנים. העובדה הזו מובילה ללוגיקה פשוטה – ככל שתפתחו חיסכון לפנסיה בגיל מוקדם יותר, ככל שהוותק שלכם בקרנות הפנסיה יהיה ארוך יותר, וככל שתקפידו להמשיך ולהפקיד כספים לאותה קופת גמל פנסיה באופן רציף – כך יגדל הסכום שיחכה לכם בהגיעכם לגיל פרישה לגמלאות, וכך תוכלו להסתמך עליו (ולא על טוב ליבם של אחרים).

החוק הבסיסי בהשקעות עובד גם עבור חיסכון לפנסיה – תנו לכסף לעבוד בשבילכם

החוק הבסיסי בהשקעות גורס, כי הכסף צריך לעבוד בשבילכם, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להשקיע אותו דרך קופת גמל פנסיה ולתת לו לצמוח בעצמו. העיקרון פשוט מאוד – ככל שתתחילו לחסוך בשלב מוקדם יותר באמצעות חיסכון לפנסיה, כך יצטבר באותו חיסכון לפנסיה כסף רב יותר, וזהו בדיוק סכום התשואות שימתין לכם בעת פרישה לגמלאות.

היות ואופן החיסכון לפנסיה אינו ליניארי, הרי שכל שקל שנשים בתוך קופת גמל פנסיה בגיל 25, יהיה שווה הרבה יותר בעת פרישה לגמלאות מאשר אותו שקל שנשים בגיל 35, 50 או 60. יתר על כן – חישובים פנסיונים מראים, כי החלק הגדול של הכסף שנצבר דרך קופת גמל פנסיה מושג בעשור הראשון של חיסכון לפנסיה, וחלק זה הולך וקטן ככל שמתקדמים העשורים וגיל פרישה לגמלאות מתקרב.

צעירים יותר = בריאים יותר = תנאי חיסכון לפנסיה טובים יותר

חיסכון לפנסיה כולל בנוסף לחיסכון הכספי, גם כיסוי ביטוחי למקרי מוות או נכות, והוא מבוסס על פרמיה הנקבעת בעת ההצטרפות לביטוח. גם פה הלוגיקה פשוטה – ככל שאנחנו צעירים יותר, כך במרבית המקרים אנחנו גם בריאים יותר, והפרמיה שתיקבע לנו תהיה נמוכה יותר. גם אם מצבנו הבריאותי ישתנה לאורך השנים – תנאי הביטוח לא ישתנו.

להתכונן לפנסיה על פי קבוצת הגיל – מה דחוף ומה חשוב?

  1. גילאי 25-35 – זהו הגיל בו מרבית האנשים מצטרפים לשוק העבודה וזוכים במשכורת קבועה. זהו הזמן להתחיל לבנות את יסודות החיסכון לפנסיה ולבחור קופת גמל פנסיה (זכרו את שכבר אמרנו – גובה החיסכון תלוי במשכו, וכמה שיותר, יותר טוב). כיצד עושים זאת? היפגשו עם יועץ פנסיוני אובייקטיבי, הגדירו את היעדים שאתם מבקשים לסוף התקופה, ובחרו את המסלול הפנסיוני ( קופת גמל פנסיה או אחר) הנכון עבורכם.
  2. גילאי 35-55 – אלה הם הגילאים המשמעותיים המשמשים לצבירת הכספים בחיסכון לפנסיה באמצעות קופת גמל פנסיה. בשנים אלה יש לשמור על הכנסה קבועה, בכדי לוודא שההפרשה לצורך חיסכון לפנסיה קבועה אף היא, ולבדוק מהי רמת ההכנסה הפנויה החודשית, אותה אפשר להוסיף ולרתום לתוכנית הפנסיונית (בתקופה זו כדאי להיפגש עם יועץ פנסיוני כאחת לשנה). חשוב יותר כי בסוף כל שנה קלנדרית, תבדקו כי נוצלו כל הטבות המס המוענקות בגין הפרשה לחיסכון לפנסיה, בין אם אתם שכירים או עצמאיים.
  3. גילאי 55-67 – זהו גיל טרום פרישה לגמלאות, בו יש להיערך מבחינת ההתחייבויות וההוצאות הכלכליות שתיקחו על עצמכם. זכרו כי ככל שתיערכו נכון יותר ליום פרישה לגמלאות, כך תוכלו להמשיך ולשמור על רמת החיים שהורגלתם בה.
  4. גיל 67 ואילך – זהו גיל פרישה לגמלאות, בו אתם זכאים לקבל את הקצבה החודשית שחסכתם במסגרת חיסכון לפנסיה . מומלץ להמשיך ולהיוועץ ביועץ פנסיוני, על מנת להמשיך ולתכנן את ההוצאות ואת המיסים שתשלמו בגין הקצבאות שתקבלו.

מעוניינים לעשות סדר בחסכון לפנסיה שלכם? רוצים לדאוג לעתידכם הכלכלי כבר היום? כל שעליכם לעשות הוא למלא טופס קצר ופשוט המופיע בתחתית הדף וכך ללא כל התחייבות מצידכם תוכלו לתאם פגישה חינם עם גורם מקצועי בתחום הפרישה לגמלאות.

זכרו, תכנון פנסיוני יבטיח את העתיד הכלכלי שלכם ושל משפחתכם.

אין לראות במאמר זה משום ייעוץ פנסיוני או כל סוג אחר של ייעוץ והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי מאיש מקצוע מוסמך המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.