כתבה זו סוקרת את מערכת גמל נט של משרד האוצר. הכתבה מחולקת לשניים מפאת אורכה.

 

 

חלק א'

אתר גמל נט הוקם על ידי אגף שוק ההון ביטוח וחסכון שבמשרד האוצר על מנת להעלות את רמת הידע הפיננסי של כלל הציבור ולהגביר את השקיפות בכל הקשור למסלולי ההשקעה של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות בישראל.

חוקי הניוד של משרד האוצר קובעים כי כל אזרח יכול לנייד את קופת הגמל שלו לפי ראות עיניו, ללא קנס וללא התערבות המעסיק.

לכן, חשוב מאוד לדעת מה משפיע על הסכום אותו מפקידים לתוך קופת הגמל/קרן השתלמות בסוף תקופה נתונה.

 

 

הפרמטרים המשפיעים על יתרת הקרן הם:

תשואת הקרן-מהם הביצועים של הגוף המנהל המשקיע את כספכם?

כאשר אנו באים להשוות בין כמה קופות גמל או קרנות השתלמות עלינו לדעת את שם הקופה או מספר הקופה באוצר.חשוב מאוד לבצע השווה בין שתי קופות המשקיעות במסלולי התמחות זהים. לדוגמה, קופות כלליות,מט"ח, מניות, אגח מדינה או קופות כשרות.האתר יציג תשואות של שנה ומעלה וכן תשואות ממוצעות  של שלוש שנים אחורה ושל חמש שנים אחורה.יש לזכור כי קופת גמל היא מוצר חסכון לטווח ארוך ולכן גם ההשוואה אמורה להיות לתקופה משמעותית יותר לעומת קרן השתלמות אשר ניתן למשוך את הכספים בה בטווח קצר יותר של שש שנים.

 

דמי ניהול- כמה הגוף המנהל גובה מהצבירה או מההפקדות החודשיות?

בטבלת ההשוואה הנמצאת gemelnet ניתן לראות את שיעור דמי ניהול הממוצעים לשנה של אותה קופה.נתון זה משקף את סביבת דמי הניהול בה הקופה מנהלת את נכסיה.

החל משנת 2013 קובעות "תקנות דמי ניהול במכשירי החיסכון הפנסיוני" כי קופות גמל יוכלו לגבות לכל היותר 1.10% לשנה מהצבירה של הקופה וב- 2014 ייקבעו דמי ניהול על 1.05% מהצבירה. ניתן יהיה לגבות גם מההפקדות דמי ניהול בגובה של עד 4%.גביית דמי הניהול בקרנות ההשתלמות נותר ללא שינוי והוא עומד על 2% לכל היתר מהצבירה בלבד.

 

סוף חלק א' – כנס לכאן לחלק ב' של הכתבה.


תגובות

מערכת גמל נט – שקיפות לחוסכים, חלק א' — אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>